2 Uitdaging

Rina en ik slaan aan het eind van het jaar onze agenda’s open om te bepalen op welke wedstrijden we ons dit triathlonseizoen focussen. Dit houdt ons gemotiveerd om te blijven trainen. Je traint bovendien met een doel.

Jouw uitdaging!

Dus pak je agenda, want we willen jullie heel graag motiveren om actief mee te doen met de Smile & Run - Yoga Challenge. Op zaterdag 2 juli organiseren we een evenement: 108 zonnegroeten op het strand van Scheveningen. De Challenge108 vindt plaats op zaterdagavond 2 juli om 20:30. Over 108 zonnegroeten doe je ongeveer 45 minuten. Ben je sportief aangelegd dan zijn 108 zonnegroeten goed haalbaar. Het is wel handig als je de zonnegroet kent. Bij de volgende mail leggen we je de zonnegroet stap voor stap uit!

Na deze uitdaging kijken we samen naar de zonsondergang onder het genot van een hapje en een drankje van strandtent La Cantina. Schrijf je hier in voor deze uitdaging. En ben je nog niet overgehaald? Kijk dan ook nog eens de video hieronder: Challenge108 op 2 juli

Waarom 108?

108 is een heilig getal, zoveel kralen zitten er ook aan een mala (de gebedsketting die wordt gebruikt voor het reciteren van mantra's). 108 zonnegroeten is daarom een speciale beoefening binnen yoga.

Waarom Challenge108?

De opbrengsten van Challenge108 gaan naar Stichting WakaWaka, producent van laders/lampen op zonne-energie. Ambassadrice en bergbeklimster Katja Staartjes (1e Nederlandse vrouw op de Mount Everest) zorgt dan dat de apparaatjes bij aardbevingsslachtoffers in Nepal terecht komen. Wist je trouwens dat je 15% korting krijgt bij WakaWaka tot 1 augustus 2016? Dus kijk snel eens op hun website. Geef je op voor deze online workshop en ontvang de kortingscode in de volgende blog.

Uit eigen ervaring

“Na dertig zonnegroeten kriebelen de zweetdruppels in mijn haar. Ik denk aan het drie kilometer punt bij een hardloopwedstrijd: op dat punt is het zweet me goed uitgebroken.”

Jolien heeft de 108 zonnegroeten tijdens haar opleiding in Nepal een aantal keer gedaan, aan de voet van het Himalaya gebergte bij ondergaande zon. Ze heeft de positieve energie ervaren en wil die graag met jullie delen!

Lees hier haar blog.

Schrijf jij je ook in voor de Challenge108?

Sportieve groet,

Rina & Jolien

PS. Afgelopen vrijdag zijn we gestart met de Smile&Run Yoga Challenge. Heb je de eerste dag gemist? Je kunt hier ons blog van vrijdag nog een keer teruglezen.