Bergbeklimster Katja Staartjes

Katja Staartjes

Bergbeklimster

Bergbeklimster Katja Staartjes beklom een aantal bergreuzen boven 8000 meter en was de eerste Nederlandse vrouw die Mount Everest beklom. Zij volbracht verder de Great Himalaya Trail, een extreme tocht van 2000 kilometer van west- naar oost-Nepal.  Zij heeft het land vele malen bezocht, en was ook terplekke toen op 25 april 2015, Nepal getroffen werd door een zware aardbeving. Sindsdien zet zich in voor de wederopbouw. Lees hier haar verhaal.

 

Katja schreef drie boeken, waaronder Lopen over de grens, Great Himalaya Trail door Nepal.

 

Doe je mee aan de Challenge108? Dan doe je een donatie aan Stichting WakaWaka. Zij zetten de donaties om in Waka Waka Power+ lampen. De WakaWaka Power+ is een krachtige, compacte oplader èn (zak)lamp op zonne-energie. Het laadt zo goed als elk type telefoon en klein elektronisch apparaat op én geeft tot wel 150 uur veilig en duurzaam licht. Die WakaWaka Power+ doneren we aan Nepal via bergbeklimster Katja Staartjes. Zij werkt samen met de Stichting Waka Waka en zorgt dat de apparaatjes terecht komen bij getroffenen door de aardbeving. Lees hier meer over de missie van Stichting Waka Waka.

 

Doe jij bij inschrijving een extra donatie aan stichting WakaWaka? Dan maak je kans op een gesigneerde versie van het boek "Lopen over de grens" van Katja Staartjes!